dimarts, 5 de maig del 2015

4. ELS NUVOLS BAIXOS


Són núvols composats habitualment per gotes d'aigua (o gel si la temperatura és prou baixa), estan a la part baixa de la troposfera i s'enfilen fins a uns 2.000 metres, a excepció dels Cumulonimbus que poden arribar fins la tropopausa (13.000 metres).


Cúmulus

Els cúmuls són núvols separats, generalment densos i amb contorns ben delimitats, que es desenvolupen verticalment amb formes rodones, de cúpules o de torres la part superior del qual acostuma a semblar una col-i-flor. Les parts d'aquest núvol que ilumina el Sol són, sovint, d'un blanc brillant. La seva base, relativament fosca, és sensiblement horitzontal.  

Cúmulus

Stratus

Els estrats són una capa nuvolosa generalment gris, amb base bastant uniforme, que pot donar plugim. Quan el Sol és visible a través de la capa, el seu contorn és clarament definit. Aquest gènere no provoca fenòmens d'halo excepte a molt baixes temperatures. 
La boira no és res més que estrats enganxats a terra. Quan es donen al fons de valls, indiquen inversió tèrmica i estan associats a temps anticiclònic. Sovint, quan es puja per sobre del nivell superior de la boira, el cel acostuma a ser clar i la temperatura clarament més alta (d'aquí que es parli d'inversió tèrmica) 


Stratus



Estratocumulus

Els estratocúmuls són un banc o capa de núvols grisos o tirant a blancs o ambdúes coses a la vegada, que tenen gairebé sempre parts fosques, composades per lloses, empedrats, corrons, etc. d'aspecte no fibrós (excepte virga), soldats o no. La major part dels elements petits disposats amb regularitat tenen una amplada aparent superior a cinc graus.
Estratocumulus desde la ventana de mi pieza esta maÑana! <BR> <BR>:o!!!! <BR> <BR> <BR> <BR> <BR> <BR> <BR> <BR>*[Estratocumulus: Capas de nubes bajas formadas por diferentes masas individuales entre las cuales el cielo aparece abierto. Suelen formar los tipicos "caminos de nubes" orientadas, en su angulo recto, a la direccion del viento y el movimiento de las nubes.Este tipo de nubes es asociada a buen tiempo o una mejora . ] <BR> <BR> <BR> <BR> <BR>*Explicacion y ÑOÑES a pedido de Geouniverso xD <BR>Saluos companero ^^ - Fotolog
Estratocumulus 






















































































































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada